Uniek afscheid nemen begint bij VANDO uitvaartzorg

PERSOONLIJKE CREMATIE EN BEGRAFENIS VERZORGING M 06 418 581 71 (24/7)

VANDO Uitvaartzorg - Uitvaartverzorging


Uitvaartverzorging...

Hieronder leggen wij, in het kort, uit wat wij doen vanaf het melden van overlijden tot en met de nazorg.

Natuurlijk is het beknopt omdat iedere uitvaart anders is maar zo krijgt u toch een indruk.

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Wanneer u het overlijden van uw dierbare bij ons meldt via (06) 41 85 81 71 (dag en nacht) stellen wij u een aantal vragen direct.

1) De naam van de overledene?;

2) Adres van overlijden?;

3) Datum en tijd van overlijden?;

4) Is er een dokter geweest?;

5) Wilt u thuis op laten baren of elders?;

6) Wenst u een begrafenis of crematie?;

7) Op welk adres wilt u de uitvaart regelen?;

8) Datum en tijd van regelen?;

9) Uw naam?;

10) Uw telefoonnummer?

Deze vragen zijn nodig om, indien nodig, direct spoedeisende zaken te kunnen regelen.

De uitvaart bespreken wij met u op het adres welke u hebt aangegeven tijdens het 1ste telefonisch contact.

Dit kan bij u thuis zijn maar ook in een verzorgingshuis, hospice of elders.

In het kort komt de bespreking op het volgende neer:

1) Personalia van de overledene, nodig voor aangifte burgerlijke stand en aanvraag crematie / begrafenis;

2) De uitvaart zelf, welke wensen zijn er, waar en wanneer vindt de uitvaart plaats;

3) Opstellen van de rouwcirculaire;

4) Maken van een kostenbegroting, zodat u weet of de uitvaart, met uw wensen, binnen uw budget past.

Zodra wij de uitvaart met u hebben besproken weten wij hoe en waar uw dierbare moet worden opgebaard.

Wij weten nu welke uitvaartkist u hebt gekozen en of de overledene thuis of elders, in rouw-, uitvaartcentrum of 24-uurs kamer, moet worden opgebaard. 

Ook heeft u ons de kleding meegegeven om de overledene te kleden.

Wij dragen er zorg voor dat de overledene zo snel mogelijk wordt verzorgd en opgebaard zodat u meer tijd heeft om afscheid te nemen en met het rouwproces kan beginnen.

 

De plaats van opbaring en afscheid nemen is van groot belang voor u, wij zetten hier de voor en tegens op een rij.

Thuisopbaring: Wij adviseren u altijd om thuis op te baren omdat dit de beste optie is. U kunt bij uw dierbare zijn wanneer u maar wilt tot de dag van de uitvaart. U hebt bezoek van naaste familie, vrienden enz. zelf in de hand. Wij komen elke dag langs voor controle van de overledene en opbaring. Thuis opbaren is ook veel voordeliger dan alle andere opties. 

24-Uurskamer: Wanneer thuis opbaren niet gewenst of onmogelijk is er de mogelijkheid om op te baren in een 24-uurskamer. U krijgt de sleutel en kan zo vaak u wilt bij uw dierbare op bezoek. Door de huiselijke sfeer lijkt dit veel op thuis opbaren.

Rouw- of uitvaartcentrum: Wanneer u hiervan gebruik maakt moet u telkens afspraken maken om bij uw dierbare op bezoek te gaan. Per bezoek wordt u kosten in rekening gebracht buiten de kosten die u al betaald voor het gebruik van het centrum.

 

De uitvaart moet op uiterlijk de 6de werkdag na overlijden plaatsvinden, weekenden en feestdagen tellen dus niet mee.

Bij uitzondering kunnen wij uitstel vragen wanneer dit niet mogelijk is. Deze dag is één van de meest emotionele dagen uit ons leven.  

Op deze dag moet alles wat wij met u besproken hebben op zijn plaats vallen. Wij proberen de familie te betrekken in de uitvaart, denk aan het sluiten van de kist, het dragen van de kist naar de rouwwagen.

Zelf een toespraak houden, ook al is het nog zo kort, is altijd beter dan een lang verhaal van ons. Uiteindelijk gaat het erom dat u, ondanks al uw verdriet, straks toch met een tevreden gevoel terug kunt kijken op deze periode van afscheid nemen. Een goed afscheid is een goede start voor het rouwproces. 

Wij zullen er alles aan doen om de dag van de uitvaart geheel naar wens van de overledene en/of nabestaande(n) te laten verlopen.

 

Na de uitvaart komt er ook nog veel op u af, er moeten allerlei zaken geregeld worden. Uzelf of wij kunnen de polissen verzorgen dat deze worden uitbetaald. 

U ontvangt na ongeveer 14 dagen onze factuur voor de uitvaart, wanneer wij de polissen hebben verzonden en er uitbetaling aan ons plaatsvindt trekken wij dat natuurlijk al van de factuur af. Onze factuur is gespecificeerd en transparant, er zijn géén verborgen kosten. 

Ook moet u van alles nog regelen wat op naam stond van de overledene, denk aan de bank, de notaris, verzekeringen, abonnementen en ga zo maar door. Alles van de overheid zoals uitkeringen, pensioen en belastingdienst worden automatisch op de hoogte gesteld. 

Waar u ook aan moet denken is van alles op het internet en met name social media zoals facebook, twitter enz. Wanneer u dit niet zelf aan kan zijn er organisaties die u bij kunnen staan. Wij kunnen u met hen in contact brengen. 

Voor een uitvaart, begrafenis of crematie, naar wens in: Doesburg, Dieren, Ellecom, Spankeren, Brummen, Laag - Soeren, Eerbeek, Loenen, Beekbergen, Apeldoorn, De Steeg, Rheden, Velp, Arnhem, Angerlo, Giesbeek, Lathum, Voor Drempt, Achter Drempt, Baak, Zutphen, Laag - Keppel, Langerak, Loil, Wehl en Doetinchem.

UNIEK AFSCHEID NEMEN BEGINT BIJ VANDO UITVAARTZORG, PERSOONLIJKE CREMATIE EN BEGRAFENIS VERZORGING M 06 418 581 71 (24/7)